Operasyon öncesi arkadaşlarının yanında video çekerek vasiyetini paylaşan Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz, “Eğer şehit olursam Afrika’ya su kuyusu yaptırın” demişti. Bu yürekten çağrıya kayıtsız kalmayan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından şehidin son vasiyetini yerine getireceklerini açıkladı.

Başkan Görgel, A Haber Canlı Yayınında Şehirdeki Son Durumu Anlattı Başkan Görgel, A Haber Canlı Yayınında Şehirdeki Son Durumu Anlattı

İSMİNİ MAZLUM MİLLETLERİN TOPRAKLARINDA YAŞATACAĞIZ

Şehidin bu anlamlı çağrısına bir destek de Kahramanmaraşlı iş insanı Mesut Şahinkanat’tan geldi. Şahinkanat, Afrika’da su kuyusu açtıracağını belirterek, "Şehidimize sözüm olsun, şehidimizin arzusunu yerine getirmek benim için bir şereftir. Emanetin bende güzel kardeşim, ismini mazlum milletlerin topraklarında yaşatacağız" ifadelerini kullandı.

Sehit Mehmet Ali Horozun Vasiyeti Uzerine Cadda Calismalar Basladi Bfks

KARDEŞ ELİ DERNEĞİ, ÇAD’DA ÇALIŞMALARA BAŞLADI

Şehidin son vasiyetini yerine getirmek için Kardeş Eli Derneği’de, Afrika ülkesi Çad’da çalışmalara başladı. Dernek tarafından yapılan açıklamada; “Kardeş Eli Derneği olarak şehidimizin vasiyetini üzerimize borç bilerek Çad'ın başkenti Encemine'de su kuyusu ihtiyacı olan yetimhanede 20 çeşmeli, şadırvanlı su kuyusu çalışmasına bağışçılarımızın destekleriyle başlamış bulunmaktayız” sözleri kaydedildi.

SU SIKINTISI ÇEKEN AFRİKA’YA UMUT OLACAK

Şehit Mehmet Ali Horoz’un vasiyeti için birçok kurum ve iş insanının göstermiş olduğu seferberlik tüm Türkiye’de takdirle karşılandı. Bu anlamlı girişim, şehidin isminin ve anısının yaşatılmasına vesile olurken, su sıkıntısı çeken Afrika’daki ihtiyaç sahiplerine de umut olacak.

Muhabir: Ayşegül Dokuyucu