Bahar mevsimiyle birlikte Kahramanmaraş doğasında kendiliğinden yetişen ve halk arasında şifa kaynağı olarak bilinen ışgın otu, sofralardaki yerini almaya başladı. Özellikle Göksun ilçesi Değirmendere dağlarında sıkça rastlanan ışgın otu, hem lezzeti hem de sağlığa olan faydalarıyla dikkat çekiyor. C vitamini bakımından oldukça zengin olan ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olduğu bilinen ışgın otu, gribal enfeksiyonlara karşı etkili bir doğal destek olarak öne çıkıyor. Aynı zamanda vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olduğu da söyleniyor.

Kahramanmarasta Bahar Mevsimi Ile Dogada Kendiligi 1620375324897

Jandarma affetmedi; 304 kişi yakalandı Jandarma affetmedi; 304 kişi yakalandı

SOĞAN YA DA YUMURTAYLA KAVRULARAK TÜKETİLEBİLİYOR

Işgın otu, Kahramanmaraş mutfağında farklı şekillerde değerlendirilirken; çorbası yapılabiliyor, soğan ya da yumurtayla kavrularak tüketilebiliyor. Özellikle şehrin meşhur yufka ekmeğiyle birlikte tüketilen ışgın kavurması, Maraşlıların vazgeçemediği yöresel tatlar arasında yer alıyor.  

58374788 682812582133252 3135952186282868736 N

Muhabir: Ayşegül Dokuyucu