Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ)’de, Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümünde 26 öğrenciye aşçılık dersi veriliyor.

TGK'nın adayı Özdemir seçimi açık ara kazandı TGK'nın adayı Özdemir seçimi açık ara kazandı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ), Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü öğrencilerine dünyaca tanınan ve aranan lezzetlerin yapımından sunumuna kadar birçok dalda eğitim imkânı sunmaya devam ediyor.

Yeni eğitim öğretim yılı ile birlikte Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü bünyesinde açılan Aşçılık programı 2016-2017 eğitim öğretim döneminde 26 öğrencisiyle faaliyete başladı. Kahramanmaraş’ın damak zevkinden hareketle yöresel lezzetlerini ulusal ve uluslararası alanlarda tanıtmak hedefiyle eğitim öğretime başlayan aşçılık programında yöresel, ulusal ve uluslararası mutfak eğitimlerini içeren müfredatı ile ön lisans eğitimi verilecek.

Turizm meslek elemanın gerektirdiği yüksek standartlara sahip, çağdaş, çevreci, yenilikçi, paylaşımcı, iş dünyasının tercih ettiği nitelikli elemanlar yetiştiren bu program; bilimsel ve teknolojik alt yapı ile donatılmış, evrensel düşünebilen, katılımcı, ufku geniş, mesleki yeterliliğe ve özgüvene sahip kalifiye meslek eleman yetiştirmeyi hedef ediniyor.

Haber: Meliha Şeyda Akçakale

 

Editör: TE Bilisim