Türkiye ve Avrupa Birliği’nin finanse ettiği Kahramanmaraş Şehit İdari Ataşe Galip Özmen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Kızlar Okula, Kadınlar İşe''  projesinin ikinci ayağı olan eğitim paneline Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ)  ev sahipliği yaptı.

Hedef Kısa Sürede Şehir Ekonomisini Canlandırmak Hedef Kısa Sürede Şehir Ekonomisini Canlandırmak

 Kız çocuklarının okula devam oranlarını artırmanın hedeflendiği  “Kızlar Okula, Kadınlar İşe''  projesi kapsamında, pilot ortaokulların son sınıf öğrencilerine yönelik eğitim paneli KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.  Programın açılış konuşmasını yapan KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Solak, Üniversite olarak böyle anlamlı bir projeye ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti ifade etti ve geleceğin anne adayları olan kız çocukların eğitiminin önemini vurguladı.

''EĞİTİMDEN KOPAN ÇOCUKLARA ERİŞİLECEK’

Kahramanmaraş Şehit İdari Ataşe Galip Özmen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Şahin Göktaş ise yürütülen projeye ilişkin bilgiler verdi. Bu projeyle kız çocuklarımızın okula devam oranlarını arttırmayı hedeflediklerini söyleyen Göktaş, şehrimizde kız çocukların okula devamsızlık oranında 18. sırada yer aldığını hatırlattı. Kahramanmaraş’ta pilot okul olarak seçilen 5 ortaokul ve 5 lisede bu projeyi yürüttüklerini ifade eden Göktaş, “Yönlendirme eğitimleri vererek eğitimden kopan çocuklarımıza erişmeye çalışacağız. Proje tamamlandığında eğitimden kopan çocuklarımız eğitime yeniden kazandırılacak'' şeklinde konuştu.

''BÜTÜN BAŞARI VERİMLİ ÇALIŞMAK’

KSÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi Can’ın oturum başkanlığını yürüttüğü eğitim paneline geçilirken panele Prof. Dr. Niyazi Can’ın yanı sıra, Eğitim Fakültesi Öğretim üyeleri Doç. Dr. İzzet Döş ve Yrd. Doç. Dr. Gülay Bedir konuşmacı olarak katıldı. Panelde ilk sözü alan Prof. Dr. Niyazi Can, kadınların eğitime katılımlarının önemini vurguladı.  “Verimli ders çalışma ve zaman yönetimi'' konusunda bilgiler veren Can, “Bütün başarıların temelini verimli zaman kullanımı oluşturmaktadır'' diye konuştu. “Zamanı planlı ve kararlı biçimde kullanırsanız istediğiniz, hedeflediğiniz noktalara ulaşırsınız'' diyen Can, “Hedefiniz ne kadar büyükse zamanı o kadar dolu kullanmalısınız'' dedi.

''İYİ BİR LİSE İYİ BİR ÜNİVERSİTE’

Doç. Dr. İzzet Döş de meslek seçiminde dikkat edilecek hususlara ilişkin öğrencilere bilgiler verdi. “İyi bir lise iyi bir üniversite, iyi bir üniversite iyi bir meslek, iyi bir meslek iyi bir yaşamdır'' diyen Doç. Dr. Döş, “Önünüzde 4 yıllık lise eğitiminiz var bu süreyi iyi değerlendirin. Lisede geçirdiğiniz 4 yıl sonunda hayatınız büyük ölçüde belirlenecektir'' diye konuşan Döş,'' Başarının anahtarının zeka değil motivasyon ve çalışmak olduğunun altını çizdi. Yrd. Doç. Dr. Gülay Bedir ise “ilham veren kadınlar'' başlıklı sunumuna başarılı kadın hikâyelerinin yer aldığı video gösterimi ile başladı. Rol model olabilecek başarılı kadınların hayatlarından kesitler aktaran Bedir, “Hepimiz birilerinin hayalleri olan cihazları bugün kullanıyoruz. Belki de 20 yıl sonra sizin hayallerinizin ürünlerini kullanıyor olacağız. Olumsuz uyarılara kulaklarınızı kapatın, çalışmaya devam edin'' diye konuştu.

Panele KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Solak, KSÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi Can, Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü, akademisyenler, öğretmenler ve pilot ortaokulların öğrencileri katıldı. Program panelin ardından verilen kokteyl ile son buldu.

Haber Merkezi

Editör: TE Bilisim