İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün yönlendirmeleriyle Kadıoğlu Çiftliği Mahallesi’nde 2010 yılında 23 dekar alanda üretim yapılan seralardan günümüzde, 250 dekar alanda üretim yapılıyor. Bununa birlikte 100 dekarlık bir alanda ise sera kurum faaliyetleri devam ediyor.
Kadıoğlu Mahallesi’ndeki seralarda incelemelerde bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emiralioğlu, Kahramanmaraş’da seracılığın her geçen yıl artarak devam ettiğini söyledi. Emiralioğlu, “İlk zamanlarda 23 dekar alanda üretim yapan çiftçilerin günümüz itibariyle 250 dekar alanda üretim yapıyorlar ve yine 100 dekarlık yeni bir sera kurulumu ile birlikte 350 dekarlık alanda üretim yapacaklar ve inanıyorum ki bu artış her geçen yıl artarak devam edecektir'' şeklinde konuştu.
Türkoğlu İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik elemanları tarafından gerek kurulum aşaması, gerekse üretim ve pazarlama aşamasında yakından takip edilen seralar da, yetiştiricilik, zirai mücadele yöntem ve teknikleri, gübreleme hakkında üreticilere düzenli olarak teknik destek sağlanıyor.
(Haber: Ahmet GÜNEÇIKAN)
Editör: TE Bilisim