Basın İlan Kurumu (BİK) tarafından Avrupa Birliği Erasmus+ K3 programı kapsamında, 7 coğrafi bölgeyi temsilen 7 şehirde düzenlenen “Gençlerin Katılımı ile Yerel Yazılı Basının Dijital Dönüşümü Çalıştayları''nın sonuncusu Erzurum’da gerçekleştirildi.
Atatürk Üniversitesi Turizm Fakültesi Uygulama Oteli’nde düzenlenen ve başvuranlar arasından seçilen 25 gencin katıldığı çalıştayın Moderatörlüğünü İstanbul Ticaret Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Oğuz Demir yürüttü.
Çalıştayın açılış konuşmasını yapan BİK Proje Koordinatörü Cenk Koray Doğan, resmi ilan ve reklamların yazılı basın açısından önemi ile sağladığı katkıya değindi. İnternet gazeteciliğinin gelişimi karşısında yazılı basının da dijital dönüşümünü tamamlaması gerektiğine işaret eden Doğan, BİK’in bu konuda yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi. Düzenlenen çalıştaylarla yerel basının dijitalleşme süreçlerinin desteklenmesinin amaçlandığını aktaran Doğan, “Bu çalıştaylardan topladığımız veriler, resmi ilan gelirlerinin dijital mecrada da sürdürülmesini sağlayacak yasal düzenlemelerin hazırlık çalışmalarında gençlerin değerli bir önerisi olarak kendine yer bulacak'' dedi.
Doğan’ın konuşmasının ardından çalıştay oturumlarla devam etti.
Projenin İkinci Etabı “Ana Yapısal Diyalog Formu''
Türkiye’de 7 şehirde düzenlenen çalıştayların ardından programa katılanlar arasından bölgelerini temsil etmek üzere seçilen 60 genç, Ana Yapısal Diyalog Forumu’nda bir araya gelecek. Basın İlan Kurumu Tatil Köyü’nde gerçekleştirilecek foruma, karar alıcılar ve politika yapıcıları da katılacak. İlgili uzman ve karar alıcılarla gençler bir araya gelerek politik hedefleri somutlaştıracak. Forum sonunda hazırlanacak rapor, politika öneri belgesi, proje sonuç kitapçığı ve sonuç bildirgesi ilgili kurumlarla paylaşılacak.
Ana Yapısal Diyalog Formu’na ilişkin detaylı bilgiler “bik.gov.tr'' ve “yeninesilgazetecilik.com'' adreslerinden alınabilecek.
Haber Merkezi