Kahramanmaraş

Başkan Okumuş, “Türkoğlu Modeli ile halkımızın yaşam standartlarını yükseltiyoruz”

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Türkoğlu Modeli kapsamında ilçenin tarım ve sanayi sektörlerini geliştirerek halkın yaşam standartlarını yükseltmeyi, ilçeye katma değer sağlamayı ve daha fazla istihdam imkanları yaratmayı hedeflediklerini söyledi.

Yaptığı hizmet ve çalışmalarla Türkoğlu ilçesini örnek ilçe haline getiren Türkoğlu Belediyesi, Osman Okumuş öncülüğünde çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Başkan Okumuş, ilçede yaşayan vatandaşların, doğup büyüdükleri yerde yaşamlarını sürdürebilmeleri ve istihdam sağlama amacıyla tasarlanan, Türkoğlu Modeli olarak nitelendirilen 3 Organize Sanayi Bölgesi’nde depremlerden önce 12 bin çalışan olduğunu ve depremlerden sonra hasar alan işletmelerin bir an evvel toparlanma sürecine girerek sanayi alanında ki çalışmalarına süratle devam ettiğini belirtti.

DEPREM ÖNCESİ SANAYİ ÜRETİM ÜSSÜ HALİNDEYDİK

Sosyal Medya hesabından yaptığı paylaşımda Türkoğlu Modeli’nden bahseden Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş şu sözleri kaydetti, “Türkoğlu deprem öncesi yaklaşık 12 bin çalışanı ile bir sanayi üretim üssü halindeydi. Deprem sonrası hasar gören işletmelerin büyük bir bölümü yaralarını sararak, üretime dahil oldu. Deprem sonrası da üretkenliği ile ön planda olan Türkoğlu halkı, yaşlısı, genci, çocuğu, üretim halkasına dahil olarak yaralarını hızla sardı.

VATANDAŞIMIZIN BÜYÜDÜĞÜ YERDEN ÜRETİM HALKASINA DAHİL OLMASI İLÇEMİZİ MÜREFFEH SEVİYELERE ÇIKARTTI

İnsanları doğduğu yerden ayırmamak, orada iş sahibi olmasını sağlamak, yani “Doğduğu yerde doyması” için ilçemizde Türkoğlu modelini icra ettik. 3 OSB ile birlikte yaklaşık 12 bin çalışan evine ekmek götürüyor. Yaklaşık 48 bin kişi dolaylı olarak üretim zincirine dahil oldu. Yani; Türkoğlu’nda doğan bir vatandaşımızın çocukluğu, gençliği, güldüğü, oynadığı yerden üretim halkasına dahil olması ilçemizi müreffeh seviyelere çıkarttı. Kısacası; “İlçemizde tarım ve sanayi sektörlerini daha da geliştirecek Türkoğlu Modeli ile halkımızın yaşam standartlarını yükseltmeyi, ilçemize katma değer sağlamayı ve daha fazla istihdam imkanları yaratmayı hedefliyoruz." Biz buna Türkoğlu modeli diyoruz. Üretimin, Ar-ge’nin, tüm bileşenlerin bir araya gelmesi ile üretim doktirini ortaya koyarak çarkların dönmesini sağlıyoruz. Tarım sanayisi ile de bu sistemi sürekli destekliyor, ilçemizden ihracat yapıyoruz. Belediye olarak sürekli ilçenin gelişmesi açısından iş dünyası ile bir araya geliyoruz.”

Haber: Ayşegül Dokuyucu