Kahramanmaraş Kuyumcular Odası Başkanı Hacı Mustafa Öz, Altınşehir projesinde ki öncelikli hedeflerinin Irak, Suriye, Dubai, Katar, Mısır ve Cezayir gibi Ortadoğu ülkelerinin tamamına ihracat yapıp, buraları Kahramanmaraş’a çekmek olduğunun altını çizerek, Altınşehir projesinin dünyada bir başka örneğinin olmadığına vurgu yaptı.

Geçtiğimiz hafta sonu Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla temel atma töreni gerçekleştirilen Kahramanmaraş’ın kuyumculuk sektöründe ki dev yatırımı Altınşehir projesi ile ilgili Kuyumcular Odası Başkanı H. Mustafa Öz, temel atma töreninin ardından gazetemize değerlendirmelerde bulundu. Altınşehir projesinde mevcut 4 bin istihdamın 10 bine çıkacağını söyleyen Öz, bu projenin sektörün katma değeri için çok önemli bir rol oynadığını kaydetti.  Altınşehir ''in planlarda bir aksilik olmazsa Kasım 2018’de biteceğinin altını çizen Öz, “Altınşehir, eğer planlarımızda bir aksama olmazsa Kasım 2018’de bitirmeyi planlıyoruz. İnşallah 2018’in Aralık ayında çalışmalara başlayacağız. Şu ana kadar projemizde hiçbir sapma söz konusu değildir. Binamızı bir akıllı bina sistemi yaptırmayı düşünüyoruz. Altınşehir’in dünyada bir örneği daha yok. Çünkü ben kuyumculukla ilgili birçok yer gezdim, birçok fuara katıldım ama bizim projemiz gibi bir başka projeye rastlamadım. Bizim Altınşehir projesinde öncelikli hedefimiz Irak, Suriye, Dubai, Katar, Mısır ve Cezayir gibi ülkelerin tamamına ihracat yapıp, buraları Kahramanmaraş’a çekmektir'' dedi.




ALTINŞEHİR’DE 10 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

Projede 10 bin kişinin istihdam edileceğini ifade eden Öz, sözlerinin devamında şunları söyledi: “Biz Altınşehir ile ilgili hazırlıklarımızı tamamladık. Başbakanımız Binali Yıldırım, terörün ekmeğine yağ sürmemek adına programında bir değişiklik yapmadı ve Kahramanmaraş’ımıza geldi. Bu burukluk içerisinde geçen aylarda ihalesi yapılan Altınşehir projemizin temel atma törenini gerçekleştirdik. Bu önemli bir projeydi çünkü Kahramanmaraş’ta kuyumculuğun İstanbul’dan sonra üretim merkezi olması bizim Altınşehir projemizi daha da kıymetli hale getirdi. Başbakanımızın Altınşehir ''in temel atma töreninde butona basmasının sebebi Kahramanmaraş’ın altın üretimde Türkiye’de 2’inci sırada olmasıydı ve mevcut durumdaki istihdamın artma durumuydu. Altınşehir 10 bin kişinin istihdam edilebileceği bir kompleks olacak. Bu proje şehrimiz için hem büyük bir yatırımdı hem de sektörün katma değeri açısından önemliydi.''

TOPLAM 500 İŞYERİ

Altınşehir kompleksinin içerisinde metrekareleri değişik toplam 500 adet işyerinin olacağını kaydeden Öz, komplekste kuyumculuk sektörüne hitap eden her şeyin olduğunu belirtti. Öz, “Altınşehir projemizde küçük değişikliklerin haricinde hiçbir değişiklik yok. Projeye hangi şartlarla başladıysak şimdide o şartlarla yola devam ediyoruz. Altınşehir ’in için de 186 adet 100 metrekare olan işyeri, 101 adet 200 metrekarelik işyeri, 38 adette 300 metrekarelik işyeri olmak üzere 325 tane iş yeri var. Bunun haricinde yaklaşık 40 tane sosyal alanlar var. Bunun yanı sıra yan bölümlerinde ayar evlerimiz olacak. İşyerlerimizi topladığımız zaman hepsi birlikte 500 işyerimiz olacak. Ayrıca 650 araçlı da kapalı otoparkımız mevcut olacak. Aynı zamanda 1350 metrekarelik bir konferans ve toplantı salonumuz var. Bura düğün salonu olarak da kullanılabilecek. Altınşehir ’de kuyumculuk sektörüne hitap edecek düşünebildiğimiz her şeyi içine dâhil etmeye çalıştık'' ifadelerini kullandı.

Latif Doğan ve Nigar Ekinci’nin yeni şarkısı müzik dünyasına damga vurdu! Latif Doğan ve Nigar Ekinci’nin yeni şarkısı müzik dünyasına damga vurdu!

Haber: Emre Akkış

Editör: TE Bilisim