2019-2020 futbol sezonu Amatör Küme Ligi’nde liglerin tamamlanmasına 4 hafta kala salgın hastalık nedeniyle ertelenen maçlar sonrasında Futbol Federasyonu Amatör Küme Ligi’yle ilgili kesin kararını verdi. Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı Ali Düşmez'in yaptığı açıklamaya göre bu yıl Bölgesel Amatör Lig'de düşme olmayacak. Yerel liglerde birinci olan takımlar ise direkt Bölgesel Amatör Lige çıkacak. Bu karar göre, 1. Amatör Küme Büyükler Ligi A grubu lideri Türkoğlu Belediyespor’un şampiyonluğu resmen tescil edilirken, temsilcimiz, yeni sezonda BAL Liginde mücadele edecek.

YENİ SEZONDA DA HEDEF ŞAMPİYONLUK

Feyzettin Okumuş, Gece Gündüz Demeden Seçim Çalışmalarına Devam Ediyor Feyzettin Okumuş, Gece Gündüz Demeden Seçim Çalışmalarına Devam Ediyor

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş’un büyük destek verdiği Türkoğlu Belediyespor, sezon başında hedefini şampiyonluk olarak belirlemişti. Antrenör Necdet Bolat'ın çalıştırdığı Türkoğlu Belediyespor, 2019-2020 sezonunda oynadığı 17 maçın tamamını kazanarak tarihi bir başarıya imza attı. Belediye Başkanı Osman Okumuş, daha öncede Beyoğlu Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde Beyoğlu’na bir spor tesisi kazandırmış ve Beyoğlu Belediyespor’u Bölgesel Amatör Lig’e çıkartmıştı. Yeni sezonda Mavi—beyazlıların 3. Lige oynayacağı bir ekip kurması bekleniyor.

 

FUTBOL TAKIMLARININ İLÇENİN TANITIMINDA ÖNEMLİ BİR YERİ VARDIR

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, futbol takımlarının ilçenin tanıtımında önemli bir yeri olduğunu söyledi. Okumuş, “İlçemiz Kahramanmaraş’a yakınlığı ile yaptığımız yatırımlarla birlikte şehrimizin 3. Metropol İlçesi olma yolunda ilerliyor. Bizde bu anlamda yaptığımız hizmetler ile İlçemizi daha yaşanılabilir bir hale getirmek için mücadele ediyoruz. Bu mücadelemizin yanında İlçemizin her noktasına yaptığımız spor alanları ile gençlerimizi sporun içine çekmeye çalışıyoruz. Yeni yapacağımız spor tesisleri ile İlçemiz daha da zenginleşecek. Tabi bu tesisleri yaparken de sportif başarılarımız ile öne çıkmalıyız. Türkoğlu Belediyespor’u çok şükür Bölgesel Amatör Lig’e çıkarttık. Daha öncede Beyoğlu Belediyespor’u çıkartarak başarılar elde etmiştik. Sezon başında yaptığımız plan ve projeler sayesinde şampiyon olduk. Öncelikle ben bu başarıda emekleri olan Teknik Heyet ve Yönetim Kurulundaki arkadaşları tebrik ederim. İnşallah yeni sezon dada kendimize bir hedef koyup takımımızı 3. Lige çıkartma mücadelesi vereceğiz. Tabi bunda da İlçe halkımızın ve iş insanlarımızın desteğini görmek istiyoruz. Önümüzdeki günlerde yönetimdeki arkadaşlarla bir araya gelip yeni sezon planlamasını yapacağız. Bilindiği üzere futbol takımları, bulundukları illerin de hem tanıtımına, hem de ekonomisine önemli katkılar sunar. Biz Türkoğlu olarak profesyonel lige yükselmemiz halinde İlçemize ekonomik yönden girdiler olacaktır ve İlçemizin daha iyi tanıtımı yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim