Türkoğlu

Türkoğlu Meslek Yüksekokulu’na iki yeni bölüm geliyor

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Türkoğlu Meslek Yüksek Okulu, 2024-2025 akademik yılında iki yeni bölüm açarak eğitim öğretim faaliyetlerine genişleme sağlıyor.

Türkoğlu’nda Özel Güvenlik ve Koruma ile Sivil Savunma ve İtfaiyecilik bölümlerine ek olarak açılacak olan bu yeni bölümlere 40’ar öğrenci alınarak toplam 80 öğrenci kapasitesine sahip olacak. Yeni açılacak bölümler, Temel Yeterlilik Testi (TYT) puanıyla öğrenci alacak ve Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2024 YKS tercih kılavuzunda yer alacak. Açılacak yeni bölümler ise; Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi, Kimya Teknolojisi bölümleri olarak eğitim öğretime başlayacak.

ALTERNATİF ENERJİ KAYNAKLARI TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ

Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi bölümü mezunları, enerji üretimi ve dağıtımı sektöründe faaliyet gösteren firmalarla enerji teknolojilerinin bakım ve servis hizmetleri sunan kuruluşlarda çalışabilecekler. Ayrıca Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile Elektrik Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği, Fizik ve Nükleer Enerji gibi bölümlere dikey geçiş yapma imkanına sahip olacak.

KİMYA TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ MEZUNLARI

Kimya Teknolojisi bölümü mezunları ise endüstride işletme, kalite kontrol, kimyasal analiz laboratuvarları, sağlık kuruluşları laboratuvarları ve kimyasal maddelerin üretimi gibi çeşitli sektörlerde çalışabilecekler. Ayrıca Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile Biyokimya Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Kimya Bölümü ve Kimya Mühendisliği, Kimya ve Süreç Mühendisliği, Lif ve Polimer Mühendisliği, Malzeme Mühendisliği, Metalürji ve Malzeme Mühendisliği gibi bölümlere dikey geçiş yapabilecek.