Türkoğlu ilçesinde, Türkiye’nin en büyük lojistik merkezi olarak hizmet veren Türkoğlu Lojistik Merkezi, bölgenin ekonomik kalkınmasında önemli bir rol üstleniyor. 1,9 milyon ton taşıma kapasitesi ve 805 bin metrekare lojistik alanı ile dikkat çeken merkez, kombine taşımacılığın en önemli noktalarından biri olarak öne çıkıyor. TCDD yatırım programı çerçevesinde 80 milyon liralık bir bütçe ile inşa edilen Türkoğlu Lojistik Merkezi, 331 bin 500 metrekarelik konteyner stok alanı ile özel sektöre ve ihracata büyük destek sağlıyor. Merkez, bölgedeki ticaretin hızlanmasına ve ihracatın artmasına olanak tanırken, lojistik faaliyetlerin daha ekonomik ve verimli bir şekilde gerçekleştirilmesine de katkıda bulunuyor.

Turkoglu Lojistik 2

KAHRAMANMARAŞ VE BÖLGESİNE KATKI

Türkoğlu Lojistik Merkezi, 5 Mayıs 2019 tarihinde İskenderun Limanı ile Türkoğlu arasında ilk blok konteyner tren seferini gerçekleştirerek faaliyete geçti. Bu gelişme, sadece Türkoğlu için değil, Kahramanmaraş ve çevre iller için de büyük bir anlam taşıyor. Lojistik merkez, sanayicilere ve ihracatçılara daha hızlı ve ekonomik ulaşım çözümleri sunarak, bölgenin rekabet gücünü artırmayı hedefliyor.

TÜRKİYE’NİN LOJİSTİK ÜSSÜ OLMA YOLUNDA

TUSAŞ, Türkoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile işbirliği yaptı TUSAŞ, Türkoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile işbirliği yaptı

Türkoğlu Lojistik Merkezi, Türkiye’yi bölgenin lojistik üssüne dönüştürme vizyonunun bir parçası olarak hizmet veriyor. Türkiye genelindeki lojistik merkezler tamamlandığında, Türk lojistik sektörüne 35,6 milyon ton ilave taşıma kapasitesi ve 12,8 milyon metrekare açık alan, stok alanı, konteyner stok ve elleçleme sahası kazandırılacak. Türkoğlu Lojistik Merkezi, sadece bir lojistik merkez olmaktan öte, bölgenin ticaret ve sanayi hayatına değer katan stratejik bir üs olarak geleceğe umutla bakıyor.

Muhabir: Ayşegül Dokuyucu