Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda açılışı yapılan ve 17 Aralık'ta sona erecek zirvede İslami Finans, Helal Gıda ve Gastronomi, Helal Turizm, Hac ve Umre, Tıp, Ecza ve Kimya, İslami Yaşam ve Helal Tekstil konularında konferanslar düzenleniyor. Fuarda DHA'nın sorularını yanıtlayan Bereket Döner Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Muhammet Nezif Emek, "Artık insanlar yediklerinin arka planını öğrenmek istiyor. Helal, dünyada yeni yeni hak ettiği noktaya gelmeye başladı" dedi.

"İnsanlar helal kesiminden tutun tüm süreçlerine kadar bir tutarlılık içinde bilmek istiyorlar. Helal, sağlığımız için, doğru beslenmek için insanların çok benimsediği bir konu oldu" diyen Muhammet Nezif Emek, "Bereket döner olarak kurulduğumuzdan beri helal konusu bizim olmazsa olmaz çıkış noktamızdır. Helal ve güvenilir gıda denince akla gelen ilk firma olma önceliğimiz bizi bu günlere taşıdı" dedi.

"VİZYONUMUZ TÜM SÜREÇTE ŞEFFAFLIK"

Helalin önemini vurgulayan Emek, sözlerine şöyle devam etti:

"Helal denince akla ilk helal kesim gelirdi. Biz artık helal ürün değil, helal üretim süreci olarak konuya yaklaşıyoruz. Yani diyoruz ki; biz zaten etleri helal kesiyoruz, bu ürünleri üretirken de kullandığımız tüm ürünlerin girdilerine dikkat ediyoruz. Ürünlerin girdilerini kendimiz kontrol edip, her hangi bir hile karışma riskine karşı, yoğurdundan karabiberine kullandığımız çoğu ürünü kendimiz üretiyoruz. üretimde çalışan tüm personelimizin haklarını koruyup, müşteriye söylediğimiz mesajları ve kendimizle ilgili anlattığımız konularını tüm gerçekliğiyle aktarıyoruz. Biz helal tanımını, üretiminden çalışanına, mesajından şeffaflığına kadar bir bütün olarak dikkate alan bir firmayız. Helal, bizim hayatımızda olmazsa olmaz bir konudur."

BEREKET DÖNER'İN YOL ARKADAŞI: BEREKET AKADEMİ

Bereket Akademi'nin en önemli yol arkadaşları olduğunu söyleyen Emek, şöyle konuştu:

AGF, Cumhuriyetimizin 100. Yılında 10. Kuruluş yıldönümünü kutluyor AGF, Cumhuriyetimizin 100. Yılında 10. Kuruluş yıldönümünü kutluyor

"Döner, dünyada çok rağbet gören çok eski, geçmişi olan bir ürün. Dönerin kesilmesi, pişirilmesi ve sunulması uzmanlık isteyen bir konu. Biz bu nedenle kendimizden emin olduğumuz, bütün özverimizle hazırladığımız dönerleri, iyi ustalar pişirsin, iyi sunumlarla tüketicilere sunsunlar diye Bereket Akademi'yi kurduk. Bu akademide dönerin kesilmesinden pişirilmesine, servisinden döner restoranı işletmeciliğine kadar çalışanlarımıza eğitim veriyoruz."

"HELAL BÜYÜYECEK VE GÜÇLENECEK"

Helal zirvesini de değerlendiren Emek, sözlerini şöyle noktaladı: "Sadece İslam dünyası değil, diğer dinlerde de kendi dini emirlerine göre hazırlanmış olması da fazlasıyla önemliyken, denetim ve derecelendirme organizasyonlarında, sertifikalandırma kurumlarında hak ettiği yeri bulamamıştı. Ama artık helal fuarları düzenleniyor. Dünyanın bir çok bölgesinde helal değerlendirme kuruluşları var. Örneğin; Amerika'nın bir eyaletinde, bir Yunan vatandaşının açtığı bir döner fabrikasının duvarında bile helal sertifikası var. Bu bizi fazlasıyla mutlu ediyor. Helalin daha da büyüyeceğine, daha da güçleneceğine inancımızı arttırıyor."

Editör: TE Bilisim