Türkiye

Kahramanmaraşlı Yusuf Dikeç'in başarısı dünya gündeminde

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye’ye atıcılıkta gümüş madalya kazandıran Kahramanmaraşlı Yusuf Dikeç'in final atışı esnasındaki rahatlığı büyük yankı uyandırdı.

Pek çok ülkeden birçok milli sporcunun yer aldığı Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda, 10 metre havalı tabanca kategorisinde yarışan Kahramanmaraşlı Yusuf Dikeç ve takım arkadaşı Şevval İlayda Tarhan, Türkiye’ye gümüş madalya kazandırdı. Bu başarı, kısa sürede tüm Türkiye’de ve dünya çapında büyük ses getirdi. Yusuf Dikeç’in atış yaparken gösterdiği rahat tavırlar, dünya basınının da dikkatini çekti. Hem memleketi Kahramanmaraş’ta hem de ülke genelinde büyük gurur yaşatan 51 yaşındaki sporcu, atıcılık alanında Türkiye’ye ilk madalyasını kazandırmış oldu.

DİKEÇ TÜRKİYE VE DÜNYADA SES GETİRDİ

Aslen Kahramanmaraş Göksunlu olan Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Yusuf Dikeç’in Paris 2024 Olimpiyatları’nda ekipmansız ve eli cebinde atış yapması, Türkiye ve dünya gündeminde geniş yankı buldu. Dikeç’in rakibi olan Sırp atıcı ise, bulanıklığı önlemek için ilave lens, daha fazla hassasiyet için ana lens ve ortam gürültüsünü engellemek için kulak koruyucuları kullandı. Bu durum, dış basında büyük ilgi görürken, Kahramanmaraşlı milli atıcımızın sahadaki rahat ve kendine güvenen tavırları dünya genelinde şaşkınlık yarattı.