Başta Kahramanmaraş olmak üzere her kesimin mağduriyetini soru ve araştırma önergeleriyle TBMM’de en fazla dile getiren Milletvekillerinden biri olan Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, 2019 yılının Kasım ayında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne verdiği dilekçede MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin uygun görülen bir bulvara isminin verilmesini istemişti. Bunun yanında daha öncede aynı konu üzerinden MHP Kahramanmaraş İl Başkanlığı’nın Devlet Bahçeli’nin isminin cadde ya da bulvara yerilmesi yönünde talebi olmuştu. Ancak aradan geçen süre zarfında hem MHP Milletvekilinin hem de İl Başkanlığı’nın dilekçeleri Büyükşehir Belediyesi’nce gündeme alınmadı.

 

DEVLET BAHÇELİ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR DEĞERDİR

Güngör: “Milletimizin Hakkına ve Emanetine Sahip Çıktık” Güngör: “Milletimizin Hakkına ve Emanetine Sahip Çıktık”

Yaşanan gelişmeler sonucu bir grup MHP’li duruma tepki göstererek şunları söyledi: “Genel Başkanımız Devlet Bahçeli bizim için çok önemli bir değerdir. Genel Başkanımız 15 Temmuz’da dik duruşu ile Tüm Türkiye’nin gönlünü fethetmiştir. Bu demde şehrimizde böyle değerli bir devlet adamının isminin verilmesi bizleri çok mutlu edecekti. Ama hem milletvekilimiz hem de İl Başkanlığımızın Büyükşehir Belediyesi’ne bu yöndeki verdiği öneri aylar geçmesine rağmen sonuçsuz kalmıştır. Bu durum kentteki MHP’lileri üzmüştür. Maalesef ki şehrimizde bugün ismi hiç duyulmayan kişilerin dahi adı çeşitli cadde, sokak ve parklara verilirken gösterdiği duruşla Türkiye’ye örnek olmuş bir liderin ismi talep edilmesine rağmen Kahramanmaraş’ta herhangi bir yere verilmiyor. Büyükşehir Belediyesi bur an önce bunu gündeme almalıdır. Şu anda yapımı devam eden Önsen Köprüsü'ne liderimizin ismi verilmelidir. ”

 

AYCAN NE DEMİŞTİ?

Aycan Büyükşehir Belediyesi’ne verdiği dilekçede şunları dile getirmişti; “Başkanlığınızın inisiyatifinde bulunan şehrimizin mahalle, cadde, sokak, ve parklarına verilen isimler büyük anlam taşımaktadır. Bu nedenle, şehrimizde herhangi bir yerde var ise milletimizce acıyla hatırlanan olayları veya acılara sebep olmuş kişilerin adlarının kaldırılmasını, özellikle ‘12 Eylül darbesi ve 12 Eylül darbesini yapan ve milletimizde kötü anıları hatırlatan kişilerin isimlerinin kaldırılmasını, bunların yerine ve uygun görülen yerlere tarihimiz önemli olaylarını 28 Kasım ‘Bayrak Olayı’ gibi veya vatan için şehit olan şehitlerimizin isminin verilmesini rica ederim. Ayrıca MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin adının uygun görülen bir bulvara verilmesini rica ederim.”

 

Editör: TE Bilisim