Gazeteci Neşe Yıldızhan ve Mehmet Fiskeci’nin moderatörlüğünü yaptığı Kent Kulisi programının bu haftaki konuğu Türkoğlu’nun çalışkan Belediye Başkanı Osman Okumuş oldu. Programda ilçeye kazandırdığı birbirinden değerli projeleri anlatan Başkan Okumuş, fiziki ve sosyal belediyeciliğin yanında gönül belediyeciliğinin de önemine dikkat çekti. İnsanların kalbine dokununmanın şu zamanda çok önemli ve değerli olduğunu anlatan Okumuş, bunun için ellerinden geleni yaptıkları ifade etti. Okumuş, konuşmasında eğitim ve gençlikli ilgili hassasiyetinden de bahsederek, “Türkoğlu Belediyesinin kapası gençlere her zaman açık” dedi.

 

“PANDEMİDE HARİKA PROJELER ÜRETTİK”

Pandemi dönemindeki çalışmalarından bahseden Başkan Okumuş, “Pandemi döneminde tüm imkansızlıklara rağmen Türkoğlu Belediyesi olarak çok büyük işler yaptık. Harika projeler ürettik. Şu anda da çalışmalar devam ediyor. Esnaflarımızla ilgili, eğitimle ilgili çok güzel çalışmalar yaptık, bundan sonra da bu çalışmalarımız devam edecek” ifadelerini kullandı.

 

 

“5. SPOR KOMPLEKSİ VE PİKNİK ALANI İÇİN İHALEYE ÇIKACAĞIZ”

Sportif anlamda ilçeye kazandırdıklarıyla ilgili konuşan ve Orçan bölgesine yapılacak olan 5. spor kompleksinin müjdesini veren Okumuş, “Sportif anlamda 2004’ten bu yana en çok spor ve sporcuya yatırım yapan Belediyeyiz. Bu kapsamda önümüzdeki aylarda Orçan bölgesine hitap edecek 5. spor kompleksi ve piknik alanı için ihaleye çıkacağız. Gençlerimizin ilçe içerisinde yürüyüş yapabileceği bisiklete binebileceği, tenis, basketbol, voleybol oynayabileceği kapalı spor salonları, halı sahalar parklar, bahçeler yaptık. Bir gençimiz Kahramanmaraş’ta veya İstanbul’da şu yenilikler var, dediği takdirde onları Türkoğlu’nda yapabilecek projelerimiz oldu. Tabii son yıllarda 0-35 yaşla ilgili özellikle belediyemizde çalışan arkadaşlar var. Bunlara yönelik projeleri oluşturmakla ilgili. Birebir vatandaşın hepsine dokunacağız ama gençlerimizin dünyanın en güzel imkanlarına kavuşmaları gerekiyor. Bunu da en hızlı şekilde belediyelerin oluşturmaları gerekiyor. Türkoğlu Belediyesinin de kapası gençlere her zaman açık” şeklinde konuştu.

 

“GERÇEKTEN 20 YILDA DEHŞET BİR BÜYÜME KAYDETTİK”

 

Okumuş, “Dünyanın en gelişmiş ülkelerinden aslında farkımız yok ama ne yaparsak yapalım artık yeni yetişen gençlerimiz geçmişi bilmedikleri için ‘bu zaten belediyenin görevi bu zaten hükumetin görevi bu zaten ulaştırma bakanının görevi’ diyorlar. Bizim geçmişten ders alarak bu son 20 yılda yaptığımız AK Parti Belediyeciliği ve AK Parti İcraatları daha ileriye taşıyabilecek yeni projeler ve sloganlar oluşturmamız gerekiyor. Gerçekten 20 yılda dehşet bir büyüme kaydettik. Türkiye’nin çehresi değişti” dedi.

 

 

Hasırcıoğlu AVM’den öğrencilere çanta desteği Hasırcıoğlu AVM’den öğrencilere çanta desteği

Editör: TE Bilisim