Türkoğlu

Çiftçi ve hayvancılar için bilgilendirme projesi

Türkoğlu Belediyesi, çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlara yönelik bilgilendirme programı başlatarak ürün verimliliğini artırmayı ve yaşam kalitesini yükseltmeyi hedefliyor.

Türkoğlu Belediyesi, Belediye Başkanı Mehmet Karaca öncülüğünde çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlara yönelik bilgilendirme programı başlattı. 44 mahalledeki çiftçilere daha bilimsel ve hijyenik tarım yöntemleri konusunda eğitim verilmesi hedeflenirken, veteriner hekimler ve ziraat mühendisleri, haftalık olarak bir mahalleyi ziyaret ederek çiftçilere gübreleme, ilaçlama, bakım teknikleri gibi konularda doğru bilgi sağlayacaklar.

ÜRÜN VERİMLİLİĞİNİN ARTIRILMASI İÇİN ÇALIŞMALAR YAPILACAK

Proje kapsamında, tarımdan geçimini sağlayan vatandaşların verimliliklerini artırarak refah seviyelerinin yükseltilmesi hedefleniyor. Ayrıca hayvancılıkta da koruyucu hekimlik hizmetleri ile hastalıkların önlenmesi ve hayvansal ürün verimliliğinin artırılması için çalışmalar yapılacak.

Türkoğlu Belediyesi’nin başlattığı bu proje, çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşların yanında olarak onların yaşam kalitesini ve gelir düzeyini artıracak.