Türkiye, 15 Temmuz 2016 tarihinde ordu içerisinde ABD’nin Pensilvanya eyaletinde yaşayan Fethullah Gülen’in liderliğini yaptığı Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’ye bağlı bir grup tarafından, TSK içindeki mensupları öncülüğünde askeri darbe girişimiyle karşı karşıya kalmıştı. Darbe girişimi, Türk halkının dünyaya örnek direnişi ve devletin diğer unsurlarının karşı koymasıyla başarısızlığa uğratılmıştı. O gece tarihi değiştiren destanlardan biri de Türkoğlu’nda yazıldı. Hain darbenin olduğu sırada bütün Türk milletini sokağa çağıran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısını Türkoğlu halkı yanıtsız bırakmayarak, sokaklara döküldü. Günlerce demokrasi tutan Türkoğlu halkı, geçmişte olduğu gibi 15 Temmuz’da da üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirdi.

AMAÇ TÜRKİYE´Yİ İÇ SAVAŞ ORTAMINA SOKMAKTI

Büyükşehir, Türkoğlu’nda Orçan Caddesi’ni Sıcak Asfaltla Buluşturuyor Büyükşehir, Türkoğlu’nda Orçan Caddesi’ni Sıcak Asfaltla Buluşturuyor

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, darbenin dördüncü yılında yaptığı açıklamada, “15 Temmuz; İstiklal Harbinden bu yana ülkemizin karşılaştığı en büyük tehlikeydi. O gece FETO terör örgütü, “devleti” ele geçirmeye, milleti tahakküm altına almaya kalkıştı. Darbe girişiminin asıl amacı; ülkemizi tarihimizde görülmemiş bir kaosa sürüklemek, kardeş kavgası başlatmak ve Türkiye´yi iç savaş ortamına sokmaktı. Darbe teşebbüsünün nihai amacı; Türkiye Cumhuriyetini bir daha ayağa kalkamayacak duruma düşürmekti. Allah´a şükürler olsun milletimiz, cesareti ve feraseti ile bu belayı, bu fitneyi durdurdu. Milletimiz demokrasimize ve özgürlüğümüze kasteden bu saldırı karşısında dik durdu, canı pahasına değerlerini savundu. Bir hukuk devleti olan ülkemizin istikrarını, birliğini, dirliğini ve huzurunu hedef alan halkı ve halk idaresine karşı yapılan darbe kalkışmalarını her ferdi ile canları pahasına karşı koymasını bilecek ve her zaman demokrasi zaferine dönüştürecektir. Gururla söyleyebilirim ki, hain girişim karşısında en hızlı reaksiyonu gösteren ilçelerden birisi Türkoğlu oldu ve demokrasinin yanında yer alarak tavrını ortaya koydu. Bu vesileyle, Şehitlerimize Allah´tan rahmet diliyoruz. Gazilerimizi şükranla anıyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim