15 Temmuz kahramanı Niyazi Ergüven, Diyarbakır Sur'da teröristlerle girdiği çatışmada gazi olmuştu. Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından Gölbaşı Özel Harekât Daire Başkanlığı'nda görevine başladı.15 Temmuz kahramanı 26 yaşındaki Niyazi Ergüven, o karanlık gecede görevinin başındaydı. Ancak, hainlerin Gölbaşı Özel Harekât Daire Başkanlığı'na gerçekleştirdiği bombalı saldırıda şehit oldu. Acının 4. yıldönümünde 26 yaşındaki şehit polisin anne ve babası, Gazetemize konuştu.

GÖZÜMÜN YAŞIYLA DURUYORUM AMA ÜLKESİZ DE DURAMAZDIM

Allah bir daha da o hain darbeyi yaşatmasın diyen anne Saadet Ergüven, “Yavrumu şehitlikte görmesem duramıyorum, görsem duramıyorum. Dört yıl oldu yavrum şehit olalı. Allah hiç kimsenin başına vermesin. O uçakla bombayı getirip atan soysuzla beraber çalışmış, o soysuz oğlumu orada görmüş. Yavrularım orada şehit olmuş, her biri birbirinden güçlü. Yedi tane bayan varmış, onlar erkekten güçlüymüş. Yavrum buraya geldiğinde dedi, siz onları görseniz dedi, onlar öyle babayiğit ki dedi. Teröristlerin üzerine atmamış o bombayı, masum çocuklarımızın üzerine atmış. Ankara’yı bombalarsak demiş, her şey biter demiş. O yavruları öldürdün, bitti mi her şey, bitmedi. 5 tane çocuğum var. O çocuğum şehit oldu, ötekileri de veririm, bu adamı da veririm. Bu bayrağı indirmem, bu ezanı dindirmem. Bu ülke benim, bu canım sağ olduktan sonra gelsin bir canım var canımı da alsın. Başka hiçbir şeyim yok ki benim. Hain ne istemiş ki bu ülkeden. Tüfek bizim, uçak bizim, hepsi bizim vergilerimizle alındı. Kendi için mi alındı ki, şeytan. Allah cehenneme direk etsin onu. Ülkesine hainlik edeni Allah hiç affetmeyecek. O FETÖ şeytanı var ya cehenneme direk gidecek. Allah bir daha da o hain darbeyi yaşatmasın. Vatanımız olmasa, bayrağımız olmasa, ülkemiz olmasa bizim sığınacak bir yerimiz yok ki. Evlatsız oluyormuş ama ülkesiz olunmuyormuş. Gözümün yaşıyla duruyorum ama ülkesiz de duramazdım."

 

HAİN HAİNDİR

Baba İsmet Ergüven’de, darbecilerin anarşiste, teröriste atmadıkları bombayı çocukların üzerine attığını söyleyerek, "Bunlar vatan haini, bunlar din kisvesi altında ülkeye zarar vermek için her şeyi yapmış. Bunlara ne dersin ki? Söylediğim kelimeye gücüm yetmez. Haindir. Hain ne demek? Vatanını, bayrağını inkâr eden bir insana ne dersin ki, ne söyleyebilirim ona ki? Hain haindir. Adı üstünde hain. Ebucehil askeri. Hamd olsun 15 Temmuz’da aynı Peygamber efendimizin zamanındaki gibi silahı, topu, tüfeği yokken tankın önüne gidip savaştılar. Yaralandılar, şehit oldular, gazi oldular. Ama ne yaptı? Kendi askerine yaptı. İnsanın ağırına giden bu zaten. Benim asker kıyafetini giymiş, benim silahımla, benim uçağımla benim çocuklarımın üstüne, kendi kardeşlerinin üstüne bomba attılar. Bunlara daha ne söylenir ki? Vatan haini. Kendi vatanının kardeşlerinin üzerine kurşun sıkan bir insana ne denir ki? Allah vatansız bırakmasın.”

Şehidin Kahramanmaraş Türkoğlu'ndaki evi, hala ziyaretçi akınına uğruyor.

Türkoğlu futbol sahasının zemini yenileniyor Türkoğlu futbol sahasının zemini yenileniyor

Editör: TE Bilisim