24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri öncesi oldukça yükselen altın fiyatları, seçimin yapılmasıyla birlikte geriledi. Kuyumcu esnafı Şemsettin Namlı, altındaki gerilemeyi gazetemize değerlendirdi. Namlı, “Altın dünyada bir madendir. Şuan ekonomik bir şavaş var dünyada ve bizde görüyoruz. Yemin töreni olduktan sonra biraz daha düşebilir. Bu altın piyasası dünya bazlı. Türk’le alakalı değil. Bu türkiyeden çıkan bir madende değil. Bu dünya borsasını ilgilendiren bir şey. Ama biz ne yapıyoruz düşerse seviniyoruz, yükselirse üzülüyoruz. Çünkü vatandaşın alım gücü zayıfladı. Altın tükselince vatandaş bir yarım altın takacağına çeyrek altın takmaya çalışıyor” dedi.

“EKONOMİK SAVAŞ VERMEYE ÇALIŞIYORLAR”

320 TL olan çeyrek fiyatının şimdilerde 305 TL civarında olduğunu söyleyen Namlı, “Tam altın ise 1200 civarında. Şuan tam alım zamanı. Şuan Türkiye’ye karşı orta Avrupa birliğinin, Avrupalıların bir cephe aldı türkiye ye karşı. Recep Tayyip Erdoğan’a karşı güçleri yetmediği için ekonomik savaş vermeye çalışıyorlar. Ekonomimizi bitirmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Bizim güçlenmemeizi istemiyorlar. Eğer biz zayıf kalırsak teslim olmamızı bekliyorlar. Çünkü zayıf insan her zaman teslim olur” şeklinde konuştu.

“ALTIN PİYASISINI DÜNYA BELİRLİYOR”

Namlı, “ Altın fiyatlarını Amarika belirliyor. Bun yükselişlerle türkiyenin bir ilgisi yok Bizim burada güçlenmemizi istemyen Avrupa birliği bize her türlü oyun üstüne oyun kurmaya çalışıyor. Biz isteriz ki altın fiyatları düşük olsun vatandaşlarımız ihtiyacı olduğunda gelsin alsın. Düğünlerini yapsın, ihtiyaçlarını karşılasın, magdur olmasın. Şuan dünya piyasasında bakırda öyle, altında öyle, gümüşte öyle, demirde öyle. Denir 2 liradan 4 liraya çıktı salşaı yukarı. Bunu kim ister demirin bu fiyata çıkmasını kimse istemez”ifadesini kullandı.

“HALKIMIZ DEVLETİMİZE GÜVENİYOR”

Aycan, “Özel şirketlerin de kişilerin de konut yapması desteklenmelidir” Aycan, “Özel şirketlerin de kişilerin de konut yapması desteklenmelidir”

Bir ülkede güvenin çok önemli olduğunu söyleyen Namlı, “ Halkımızda devletimize güveniyor. Zaten halk devletimize güveniyordu fiyatların böyle kalmayacağı konusunda. Eğer bir ülkede güven olmazsa her şey olabilir. Daha önceki hükümet zamanlarında gördük. Şuan altın düşüşlerinden sonra satış fiyatlarımızda hareketlenme oldu. Buda geriye dönük güzel şeylere sebep olacaktır. Yüksek fiyatlar piyasayı çok etkilemişti. Fiyatlar yükselince vatandaşın alım gücü azalmıştı. Düğün yapacak olan vatandaşlar çok zorlanmıştı altın fiyatları alımında. Altın fiyatların düşüyle hem bizler hem halk rahat bir nefes aldı” dedi.

haber merkezi

Editör: TE Bilisim